Bleekselderijsoep met kip en kokos

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 3 stengels bleekselderij

Zelf toevoegen
  • 700 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels arachide olie
  • Zout en peper naar smaak


Bleekselderijsoep met kip en kokos van

Schil de gember en hak het fijn. Pel de ui en snipper deze. Snijd dunne ringetjes van de rode peper en pers de teentjes knoflook. Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de ui, gember, knoflook en de rode peper. Giet de bouillon en de kokosmelk er bij en breng het zachtjes aan de kook. Snijd dunne plakjes van de bleekselderij, dop de peultjes en verwijder eventueel de draden. Voeg de bleekselderij en de peultjes toe aan de bouillon en kook het geheel tot de peultjes beetgaar zijn. Snijd in de tussentijd de gerookte kipfilet in stukjes en voeg het de laatste paar minuten toe aan de soep. Schep de soep in een kom. Hak de basilicum fijn en garneer de soep voor het opdienen met de basilicum Serveer de soep met het brood uit de Streekmolenkrat.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap