Bloemkool-aapdappelsalade met peterselieroomsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 200 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 300 ml volle melk
  • Kwart bosje peterselie
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • Snufje versgemalen nootmuskaat
  • Zout en peper


Bloemkool-aapdappelsalade met peterselieroomsaus van

Schil de aardappelen, snijd deze in grote blokjes en kook ze gedurende 10 minuten. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze in ruim water tot ze gaar zijn, niet zacht. Voeg de bloemkoolroosjes na 10 minuten koken toe aan de aardappelen en laat het geheel nog ongeveer 7 minuten doorkoken. Giet het af en laat het afkoelen. Zet een steelpannetje op het vuur en blancheer daarin de peterselie (ongeveer 30 seconden). Giet het af en spoel het na met koud water. Hak de peterselie vervolgens fijn. Pureer in een keukenmachine de boter, bloem en de melk tot een gladde massa. Zet het steelpannetje opnieuw op het vuur met daarin het mengsel van bloem, boter en melk. Breng dit op laag vuur tot aan het kookpunt. Blijf continu roeren om aanbranden te voorkomen. Kook de saus 3 Ć  4 minuten door tot het een dikke saus is. Neem het steelpannetje dan van het vuur en meng de gehakte peterselie er door heen. Meng de aardappelen en bloemkool met de saus en laat het verder afkoelen. Heerlijk als hoofdgerecht maar ook als een lunchsalade voor tijdens een nazomer picknick Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap