Bloemkool-champignonsoep

Lunchgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 100 gram bloemkoolroosjes
  • 1 bakje champignons

Zelf toevoegen
  • 1 ½ liter runderbouillon
  • 30 gram aardappelmeel
  • ½ bosje peterselie
  • Zout en peper


Bloemkool-champignonsoep van

Snijd de bloemkool roosjes los van de stronk en was ze grondig. Snijd de roosjes vervolgens klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Zet een grote soeppan op het vuur en maak hierin de runderbouillon. Meng het aardappelmeel met een klein beetje koud water tot er een dik glad papje ontstaat, voeg er dan wat warme bouillon bij en meng dit nogmaals tot een glad papje. Voeg het vervolgens toe aan de bouillon. Voeg de plakjes champignon en de bloemkoolroosjes toe en laat het geheel rustig koken tot de groenten gaar zijn. Schep de soep in een kom en strooi voor het serveren de fijngehakte peterselie over de soep. Serveer de soep met het afgebakken brood uit de Streekmolenkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap