Bloemkool met tartaar en krieltjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 2 runder tartaartjes
  • 1 zakje krieltjes

Zelf toevoegen
  • 1 gele paprika
  • 150 gram geraspte jonge kaas


Bloemkool met tartaar en krieltjes van

Maak de bloemkool schoon, snijd grote roosjes van de stronk en zet deze in water met wat zout. Zet een koekenpan op het vuur, verhit hierin wat boter of olie en bak de krieltjes rondom goudbruin. Giet het water van de bloemkool af, vul de pan opnieuw met water en kook de bloemkool gaar. Snijd in de tussentijd de gele paprika in dunne repen. Zet een tweede koekenpan op het vuur, verhit hierin ook wat boter of olie en bak de tartaartjes gaar. Giet het water van de bloemkool af, als deze beetgaar is. Leg de bloemkoolroosjes in een koekenpan, verdeel de kaas over de bloemkool en dek de pan af met een deksel. Laat het op een heel laag vuur staan totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de bloemkool met de krieltjes over de borden, leg de reepjes paprika erover en leg de tartaartjes er naast. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap