Bloemkoolquiche met brie

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 bloemkool

Zelf toevoegen
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Zout en peper
  • 150 gram brie
  • 5 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 bosje dille


Bloemkoolquiche met brie van

Verwarm de oven voor op 175°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Ver deel de bloemkool in roosjes en blancheer ze in kokend water met wat zout ongeveer 2 minuten. Giet de bloemkool af en laat het uitlekken. Vet een taartvorm in met boter. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Snijd de brie in blokjes. Verdeel de bloemkool en de brie over het deeg. Klop de eieren in een schaal los en meng het met de crème fraîche en de mosterd. Meng ook de fijn gesneden dille door het eimengsel en breng het op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over de bloemkool. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar in de oven. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap