Bloemkoolrijst met gegrilde groenten en tzatziki

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 Aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 paprika
  • Half stokbrood

Zelf toevoegen
  • 6 el griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie


Bloemkoolrijst met gegrilde groenten en tzatziki van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine, tomaat en paprika in grove stukken. Pak een bakplaat en leg hier de groenten op. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper, zout, 1 tl komijnpoeder en 1 tl paprikapoeder. Hussel alles goed door elkaar en bak de groenten 30 minuten in een voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de bloemkool helemaal fijn en bak 10 minuten in een pan met een heel klein scheutje olijfolie. Rasp ook 1/4 komkommer en zet apart. Pel de knoflookteen en snijd fijn. Maak de tzatziki van griekse yoghurt, de geraspte komkommer, knoflook, peper, zout en 1 tl kerriepoeder. Doe naar wens nog een scheutje olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar. Serveer de bloemkoolrijst met de gegrilde groenten, zelgemaakte tzatziki en stokbrood. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap