Boerenkool-bonenstoof

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 150 gram boerenkool
  • 400 gram droogbonen

Zelf toevoegen
  • 200 gram verse braadworst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes


Boerenkool-bonenstoof van

Dag 1: Leg de droogbonen in een kookpan, vul de pan met water en laat de droogbonen een nachtje wellen in het water. Dag 2: Kook de gewelde droogbonen in het weekvocht, ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin de boter. Pers het teentje knoflook en fruit de knoflook in de boter. Haal het vel van de braadworst, snijd het vlees in plakken en voeg het toe aan de knoflook. Bak het geheel 5 minuten. Snijd in de tussentijd de boerenkool fijn. Voeg de boerenkool, de tomatenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en stoof het gerecht 20 minuten. Giet de bonen af en voeg ze toe aan de stoof. Meng alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes doorstoven zodat de smaken goed mengen. Breng het eventueel verder op smaak met zout en peper. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap