Boerenkool ovenschotel

Hoofdgerecht voor 4 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 kg aardappelen
  • 500 gram boerenkool
  • buffalo mozzarella

Zelf toevoegen
  • handje zongedroogde tomaatjes
  • 1 bouilonblokje
  • roomboter
  • peper en zout
  • italiaanse kruiden


Boerenkool ovenschotel van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met water op het vuur met een bouillonblokje erin. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in partjes. Snijd de boerenkool fijn (als dit nodig is) en kook de boerenkool samen met de aardappelen in de pan voor ongeveer 20 minuten. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Pak een ovenschaal en vet deze in met roomboter. Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng de zongedroogde tomaatjes erdoorheen en breng op smaak met wat extra peper en zout. Schep de boerenkool in de ovenschaal en verdeel de plakjes mozzarella erover. Strooi als laatste nog wat italiaanse kruiden over de schotel en bak deze circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kan geserveerd worden met de wildburger!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap