Boerenkoolchips (culinair)

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • Boerenkool

Zelf toevoegen
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout, naar smaak


Boerenkoolchips (culinair) van

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de boerenkoolbladeren, dep ze droog en verwijder de harde nerf en de steeltjes. Meng de boerenkool met de extra vierge olijfolie. Zorg dat alle bladeren geolied zijn en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bak de boerenkool gedurende 15 minuten knapperig in de oven. Kijk na 10 minuten even of het niet te hard gaat, de boerenkool mag niet te veel verkleuren, dat maakt de chips bitter. Keer na 10 minuten de bladeren ook een keer om. Wil je zoute chips, strooi dan wat zeezout over de boerenkoolchips als ze uit de oven komen en laat ze afkoelen voor het serveren. Serveer de boerenkoolchips met een koud Goois biertje. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap