Boerenkoolcurry

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 300 gram boerenkool
  • 400 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram (vega) gehakt
  • 1 ui
  • 1 zakje rode curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen


Boerenkoolcurry van

Pel en snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Verhit een grote wok de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het (vega)gehakt toe en rul dit tot het gaar is. Voeg de kruidenpasta toe en vak dit een halve minuut mee. Was in de tussentijd de boerenkool en snijd het eventueel fijn. Voeg de boerenkool toe aan het gehakt. Was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Voeg de aardappel, de kokosmelk en de geraspte limoenschil toe aan de pan en breng het aan de kook en stoof de curry in 20 minuten gaar. Breng het gerecht op smaak met wat zeezout, wat versgemalen peper en wat limoensap. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap