Bosbieten met ricotta en groene asperges

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 200 gram bosbietjes

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • Zout en peper
  • 1 sjalot
  • ┬Ż bosje peterselie
  • 150 gram ricotta
  • 150 gram groene asperges
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel sesamzaad


Bosbieten met ricotta en groene asperges van

Schil de bietjes, snijd ze in plakken en kook ze gaar. Giet de bietjes af en leg ze op een serveerschaal. Bedruppel de plakjes met balsamico en breng het op smaak met zout en wat peper. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie, schud het droog en hak het fijn. Meng het sjalotje en de peterselie door de ricotta. Verwijder van de asperges de kontjes en bak ze rondom in de boter, gedurende 5 minuten. Verdeel de ricotta over de bosbietjes, strooi daarover de sesamzaadjes. Leg als laatste de knapperige groene asperges over het gerecht. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden geserveerd. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap