Bospeen gember soep met tomaten bruschetta

Lunch/voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 wortels
  • ½ stokbrood
  • 4 tomaten
  • 2 blaadjes sla

Zelf toevoegen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 cm gember
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • balsamico-dressing
  • 1 bol mozzarella
  • 1 bouillonblokje


Bospeen gember soep met tomaten bruschetta van

Zet een pan met olie op het vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui, knoflook, wortels, tomaten, gember en mozzarella in kleine stukjes. Doe de tomaten in een bak met wat balsamico-dressing. Doe de ui en de knoflook in een soeppan en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg na 3 minuten de wortel, gember en het kerriepoeder toe. Kook intussen ½ liter in een waterkoker. Snijd het stokbrood doormidden en smeer een klein laagje olie op beide kanten. Bak het stokbrood nu goudbruin in de oven gedurende 7-9 minuten. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe aan de soeppan. Laat het geheel koken totdat de wortel gaar is. Dit kan je controleren door met een vork in de wortel te prikken. Haal na 8 minuten het stokbrood uit de oven, leg de mozzarella erop. Leg de tomaten-balsamicoblokjes daarbovenop en top eventueel af met een basilicumblaadje. Pak een blender en blend de soep top een gladde massa. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap