Bospeensalade met sla, kappers, feta en peterseliedressing

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 eikenbladsla
  • Een handje bospeentjes
  • 1 bosje peterselie

Zelf toevoegen
  • 1 potje kappertjes
  • 1 stuk feta kaas
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 150 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook


Bospeensalade met sla, kappers, feta en peterseliedressing van

Pluk en was de eikenblad sla en doe het in een slakom. Snijd het kroontje en het kontje van de bospeentjes af en schraap de peentjes schoon. Rasp de bospeentjes. Doe de rasp bij de sla. Laat de kappertjes uitlekken en voeg de kappertjes toe aan de sla. Snijd de feta in blokjes voeg ook dit toe aan de slakom. Neem een mengkom en doe daarin de peterselie met de pijnboompitjes, de olijfolie en het een geperst teentje knoflook. Meng alles met een staafmixer tot een dressing. Vind je de dressing nog te dik, voeg dan wat meer olijfolie toe. Sprenkel de dressing over de sla en serveer het gerecht met gebakken aardappeltjes en een balletje gehakt. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap