Bospeenschotel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 200 gram bospeentjes
  • 4 ons aardappelen

Zelf toevoegen
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Wat gehakte walnoten
  • Gemengde kruiden: oregano, basilicum, tijm


Bospeenschotel van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Schil de aardappelen, was ze grondig en snijd ze in niet al te grote stukken. Kook de aardappelen tot ze zo gaar zijn dat je er makkelijk puree van kunt stampen. Giet de aardappelen dan af en meng ze met de melk, peper, zout, mosterd en nootmuskaat. Pel de ui en snipper deze. Pers de knoflook en wok de ui met de knoflook in de olijfolie tot het glazig ziet. Snijd de bospeentjes in plakjes en kook ze in 10 minuten beetgaar. Giet de bospeentjes af en voeg ze met de gehakte walnoten toe aan het uimengsel. Voeg de kruiden toe en laat het geheel even rustig bakken. Neem een ovenschaal en vet deze in. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel het over de bodem. Schep het regenboogpeentjesmengsel op de puree. Klop de eieren los en meng het met de geraspte kaas. Giet dit mengsel over de bospeentjes. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is. Eet smakelijk


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap