Bospeensoep met knoflookbrood

Lunchgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bos bospeen met loof
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 0,75 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram (room)boter
  • 1 teentje knoflook


Bospeensoep met knoflookbrood van

Borstel onder stromend water de bospeen schoon en snijd de bospeen in plakjes. Was een deel van het loof en snijd deze fijn. Pel en snipper de ui. Fruit de ui in de olie en voeg de bospeenplakjes, het loof en de groentebouillon toe. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de bospeen en ui met een staafmixer of blender tot een egale soep. Laat de soep afkoelen. Smelt in de tussentijd de boter. Pers de knoflook en snijd een deel van het knoflookloof fijn. Meng de knoflook en het loof door de boter en besmeer hiermee het brood uit de Streekmolenkrat van deze week. TIP Om de soep romiger te maken kan een scheutje kookroom worden toegevoegd.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap