Bospeentjestaart

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 350 gram bospeentjes
  • 1 rode ui

Zelf toevoegen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 eetlepels oude kaas geraspt
  • 75 gram blauwe schimmelkaas
  • 2 eieren
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram magere kwark
  • Paar druppels citroensap


Bospeentjestaart van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Snijd het loof van de bospeentjes, schrap de peentjes onder stromend water schoon en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakjes. Zet een pan op het vuur met water en wat zout en kook hierin de peentjes beetgaar, ongeveer 5 minuten. Laat de peentjes daarna uitlekken in een vergiet. Vet een ovenschaal in en leg hierin de (ontdooide) plakken bladerdeeg. Prik in de plakken op de bodem een aantal gaatjes. Verdeel de geraspte oude kaas over de schaal. Klop de eieren los, roer de ricotta, de kwark en het citroensap door de eieren. Pel en snipper de ui en brokkel de blauwe schimmelkaas. Meng de ui en blauwe kaas door het ei-ricotta-mengsel. Naar wens kan zout en peper worden toegevoegd. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Leng de plakjes wortel op de vulling en druk het licht aan. Zet de schaal in de oven en bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap