Boterboontjes met snijbiet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 200 gram snijbiet
  • 300 gram boterboontjes
  • ½ krop eikenbladsla

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ½ dl kippenbouillon
  • Snufje zwart peper
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas


Boterboontjes met snijbiet van

Verwijder de harde steeltjes van de snijbiet. Snijd de steeltjes en het blad fijn. Pel en snipper de ui en pers het teentje knoflook. Dop de boontjes en breek ze in tweeën. Kook de boontjes in water met wat zout beetgaar. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de ui met de oregano en voeg na een paar minuten de geperste knoflook toe. Voeg de fijngesneden snijbiet en de bouillon toe. Laat de snijbiet onder af en toe omscheppen in 2 minuten slinken. Giet de boterboontjes af als deze beetgaar zijn en voeg de boterboontjes toe bij de snijbiet. Laat het geheel 10 minuten op een laag vuur pruttelen met een deksel op de pan. Neem het deksel van de pan en laat het gerecht nog eens 5 minuten pruttelen. Voeg wat peper toe en verwijder het laurierblad. Scheur de eikenbladsla in stukken en meng het net voor het serveren door het gerecht. Bestrooi voor het serveren het gerecht met de geraspte Parmezaanse kaas en serveer het met een luchtige aardappelpuree. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap