Botergare bospeentjes met anijszaad

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bos bospeentjes

Zelf toevoegen
  • 80 gram boter
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram anijszaad
  • Snufje zout


Botergare bospeentjes met anijszaad van

Snijd het loof van de bospeentjes, schrap de bospeentjes onder stromend water schoon. De bospeentjes kunnen in het geheel gehouden worden, maar naar wens kun je ze ook in reepjes snijden of in dikke plakjes. Doe de bospeentjes in een ruime pan en voeg de boter, honing, het anijszaad en een snufje zout toe. Vul de pan met water tot de bospeentjes onder staan. Breng het geheel op een matig vuur aan de kook, zonder deksel tot het water verdampt is. Draai dan het vuur laag en laat de bospeentjes nog ongeveer 10 minuten smoren in de boter. Schep ze af en toe om. Door het smoren worden de bospeentjes letterlijk botergaar. Serveer de botergare bospeentjes met de makreelfilet en een aardappelpuree met Chinese bieslook uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap