Bramen-appel-granita

Nagerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 appel
  • 150 gram bramen

Zelf toevoegen
  • 50 gram poedersuiker
  • slagroom


Bramen-appel-granita van

Schil de appel, snijd het in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne plakjes. Doe ze in een pan met 4 eetlepels water en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken tot de appels uiteenvallen. Roer het regelmatig om. Voeg eventueel een extra scheut water toe als het door lijkt te koken. Voeg de bramen toe en laat dit 20 minuten meekoken tot er een zachte puree ontstaat. Draai het vuur laag en pureer het fruit. Laat de puree helemaal afkoelen en roer dan de poedersuiker er doorheen. De zoetheid zal tijdens het invriezen wat afnemen. Schenk het mengsel in een lage diepvriesdoos en zet het een aantal uur in de vriezer. Haal de granita 20 minuten voor je opgediend wordt, uit de vriezer. Schraap het fruit los uit de diepvriesdoos en verdeel het in een hoge ijscoupe. Klop de slagroom stijf en schep een hoeveelheid op de toet. Serveer het direct. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap