Broodje boerenkool met pittige kip

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 brood
  • 300 gram paarse boerenkool

Zelf toevoegen
  • 300 gram kipfilet of kippendij
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels barbecuesaus
  • 3 theelepels tabasco
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 1 appel


Broodje boerenkool met pittige kip van

Zet een pan met 1 liter water en theelepel zout op het vuur en breng het water aan de kook. Snijd de kipfilet of kippendij in stukken en kook deze 10 minuten in het zoute water. Leg de kip op een bord en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng het vlees met 4 eetlepels van de barbecuesaus en de tabasco. Zet een wok op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Pel en pers de teentjes knoflook en fruit deze in de olijfolie, voeg ook wat paprikapoeder toe. Snijd en was de boerenkool, snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Voeg de fijngesneden boerenkool, de paprika en de rode peper toe aan de pan en bak het geheel een minuut of 6. Schep de groenten regelmatig om tijdens het bakken. Neem de pan van het vuur. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes. Bak het brood uit de Streekmolenkrat af en snijd er dikke plakken van. Verdeel de boerenkook over de snee├źn brood, leg daarop de kip en maak het geheel af met de reepjes appel. Garneer het geheel met de overgebleven barbecuesaus. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap