Buddha bowl met avocado dressing

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • halve aubergine
  • 1 pastinaak
  • 2 tomaten

Zelf toevoegen
  • feta
  • 150 gram falafel
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 knoflookteen
  • 1 el yoghurt
  • peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • olijfolie


Buddha bowl met avocado dressing van

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine en pastinaak in stukken en leg op een bakplaat. Strooi wat peper, zout en komijnpoeder over de groenten, meng alles goed door elkaar en doe de plaat 30 minuten in de oven. Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en feta in blokjes en zet apart. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de blender (je kunt ook een staafmixer gebruiken) samen met 1 el limoensap, 1 knoflookteen, 1 el yoghurt en 1 tl kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout. Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak hierin de falafel. Pak 2 kommen en leg de aubergine, pastinaak, feta, tomaat, komkommer en falafel naast elkaar in de bowl. Verdeel daarna de avocado dressing over de bowls.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap