Cavolo Nero

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram palmkool

Zelf toevoegen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 6 ansjovisfilets
  • 3 eetlepels olijfolie


Cavolo Nero van

Verwijder de harde stelen van de palmkool. Was de bladeren en snijd ze in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Snijd de rode peper (met of zonder de zaadjes) in dunne ringetjes. Fruit de rode peper en de hele knoflookteentjes in de olijfolie. Voeg na 3 minuten de palmkool toe en plaats een deksel op de pan. Laat het 20 minuten garen op een zo een klein mogelijke warme bron en zo laag mogelijk. Verwijder de teentjes knoflook en voeg de in stukjes gesneden ansjovis toe. Meng alles goed door elkaar en laat de smaken een paar minuten goed door elkaar mengen. Serveer de Cavolo Nero met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en kalkoen. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap