Chinese kool kippensoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 ui
  • 300 gram Chinese kool
  • 2 gele penen
  • 1 soepkip

Zelf toevoegen
  • 75 gram mie
  • 2 cm verse gember
  • 1 ┬Ż blokjes kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 2 bosuitjes
  • 1eetlepel soja saus


Chinese kool kippensoep van

Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of knip de kip in stukken en bestrooi deze met verse peper. Zet een kookpan met 1 liter water en de bouillonblokjes op het vuur en kook hierin de kip tot deze gaar is. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de kool in repen, was deze goed en laat het goed uitlekken. Rasp de gele peen schoon en snijd de peen in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de peen toe en bak deze even mee. Schil de gember en rasp deze. Voeg de gember toe aan de koekenpan. Voeg vervolgens ook de kool toe en bak deze 2 minuten mee. Roer het af en toe om. Haal de kip uit de bouillon en pluk het vlees van de botjes. Doe het vlees terug in de pan met de bouillon. Voeg de groenten toe aan de pan en laat het geheel 1 minuut doorkoken. Voeg de gare mie toe. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer het geheel met in ringetjes gesneden bosuitjes en een scheutje sojasaus. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap