Chinese kool met hamlappen en honingsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram speltkorrels
  • 300 gram Chinese kool

Zelf toevoegen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 hamlappen
  • 2 handsinaasappelen
  • ½ theelepel gemalen gember (djahé)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel ketjap


Chinese kool met hamlappen en honingsaus van

Kook de speltkorrels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze in 10 minuten goudbruin. Hal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Halveer ondertussen de kool in de lengte, verwijder de harde uiteinden en snijd de bladeren in dunne repen. Verdeel 1½ sinaasappel in parten. Pers de andere halve sinaasappel uit. Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de kool, de gemalen gember, peper en wat zout toe en roerbak alles ongeveer 4 minuten. Meng de sinaasappelparten en het sap door de kool. Meng de honing en ketjap tot een sausje. Verdeel de groenten en de speltkorrels over de borden, leg de hamlap in reepjes gesneden er bij en schenk het sausje over het vlees. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap