Choggia biet met Friese nagelkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 400 gram choggiabiet
  • 100 gram bionda-sla

Zelf toevoegen
  • 75 gram Friese nagelkaas
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels walnoot olie


Choggia biet met Friese nagelkaas van

Verwarm de oven voor op 200┬░C. Was de choggia bieten goed schoon, snijd het kontje en het kroontje van de bieten af, halveer de bieten en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie over de bieten en strooi er wat zout en peper over. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de bieten 1 uur. Was in de tussentijd de rozemarijn en de tijm, schud de kruiden droog en hak ze fijn. Als de bieten een halfuur in de oven staan, sprenkel dan de honing over de bieten en bestrooi het met de rozemarijn en de tijm. Schep alles goed door elkaar en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Prik na een uur in de bieten om te voelen of ze al gaar zijn. Als dat zo is, haal dan de ovenschaal uit de oven en verwijder de schil van de bieten. Was de bionda-sla en laat het goed uitlekken. Schep de bieten over de borden, verdeel de bionda-sla tussen de bieten. Sprenkel de walnootolie over het gerecht en maak het af met grof geraspte Friese Nagelkaas. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap