Chutney appel-noten

Bijgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 kilo appels

Zelf toevoegen
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 500 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gram gele rozijnen


Chutney appel-noten van

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de schil van de citroen en van de sinaasappel. Hak de walnoten in fijne stukjes. Zet een grote pan op het vuur met hierin alle ingrediënten. Breng het mengsel aan de kook en blijf constant roeren tot het kookt. Zet dan het vuur lager en laat het mengsel langzaam pruttelen. Roer regelmatig door de pan en laat het inkoken tot het de gewenste dikte heeft. Was in de tussentijd de lege (jam)potten (4 à 5 stuks) goed schoon in gekookt water met soda. Zet de potten ondersteboven op een schone theedoek tot ze gebruikt worden. Als de chutney de gewenst dikte heeft bereikt, schep het dan in de schone (jam)potten. Draai de deksels er op en zet de potten ondersteboven weg tot de chutney is afgekoeld. Op deze manier worden de potten luchtdicht gemaakt. Serveer de chutney bij een maaltijd met kip en rijst Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap