Chutney van cranberry, peer en gember

Bijgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 uien, gepeld en fijn gesneden
  • 2 peren, geschild in stukjes

Zelf toevoegen
  • 75 ml ciderazijn
  • 75 gram geraspte verse gember
  • 1 kaneelstokje
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • 1 gedroogd pepertje
  • 300 gram verse cranberry’s
  • 125 gram rozijnen
  • 125 gram bruine basterd suiker


Chutney van cranberry, peer en gember van

Pel de uien en snipper ze. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Verwijder de schil van de gember en rasp het vruchtvlees. Rasp van een halve citroen en een halve sinaasappel de schil. Snijd het rode pepertje in de lengte door , verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Zet een pan op het vuur en doe hierin de ciderazijn, de ui, gember, het kaneelstokje, de rasp van de citroen en van de sinaasappel en het pepertje. Voeg dan de verse cranberry’s, de peren en de bruine suiker toe. Laat het een half uurtje zachtjes koken. Eventueel zout en peper toevoegen. Vul de potten (ongeveer 700 gram chutney). Eenmaal aangebroken chutney blijf in de koelkast zeker 14 dagen goed.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap