Courgette paté

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • ½ kilo courgette (geel en groen kan gemend worden)
  • 4 trostomaten

Zelf toevoegen
  • ½ bakje verse munt
  • ½ bakje groene kruiden (peterselie, basilicum, etc.)
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • Zout en peper


Courgette paté van

Dit gerecht heeft een langere bereidingstijd dan gebruikelijk, maar is zeker de moeite waard. Verwarm de oven voor op 160°C. Was de courgettes en rasp ze met de schil. Bestrooi de courgette met zout en laat de sliertjes uitlekken. Druk eventueel het overtollige vocht er met de achterkant van een lepel uit. Bak de courgetterasp enkele minuten in een koekenpan op een hoog vuur zodat het vocht verdampt. Hak de kruiden fijn en meng de kruiden met de losgeklopte eieren en de crème fraiche. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de gebakken courgette door het mengsel. Snijd de tomaten in plakken en bekleed daarmee een cakeblik of kleine ovenschaal. Giet het courgettemengsel in de vorm en bak de terrine ongeveer een uur in de oven. Laat de courgette paté afkoelen voordat je het serveert. Dit gerecht kan goed van te voren gemaakt worden. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap