Courgette rucola stampot

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • Halve courgette
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 4 grote aardappelen
  • Italiaanse kaas

Zelf toevoegen
  • Handje pijnboompitten
  • 2 el creme fraiche
  • 2 tl mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Zak rucola


Courgette rucola stampot van

Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd ze in kleinere stukken, snijd intussen ook de courgette door midden en in kleinere stukken, evenals de cherrytomaatjes. Snijd ook kleine blokjes van de kaas. Wanneer de pan met water kookt, doe de aardappelen er dan in. Zet een andere pan op het vuur en voeg wat olie toe, bak hierin de courgette goudbruin gaar, voeg dan ook de cherrytomaatjes toe. Pak een schone droge pan en zet deze op het vuur, wanneer de pan warm is kunnen de pijnboompitten gebakken worden. Pas goed op, dit proces gaat erg snel. Flip de pijnboompitten vaak genoeg om totdat ze goudbruin zijn. Als de aardappels gaar zijn, giet deze dan af en prak ze met de creme fraiche, peper, zout en de mosterd. Voeg hierna ook de courgette, de blokjes kaas en de cherrytomaten toe en roer het geheel zodat alles goed gemengd is. Serveer en top af met wat rucola sla en de pijnboompitten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap