Courgettebootjes met tonijn en geitenkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 100 gram bospeentjes

Zelf toevoegen
  • 1 potje maïskorrels
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 blikje tonijn op oliebasis
  • 100 gram zachte geitenkaas (evt met kruiden)
  • 2 eetlepels oregano
  • Zout en peper
  • 50 gram geraspte geitenkaas


Courgettebootjes met tonijn en geitenkaas van

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgettes in de lengte door en verwijder voorzichtig het vruchtvlees (bewaar dit voor de vulling). Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de uitgeholde courgette helften. Als ze gaar zijn laat ze dan uitlekken en leg ze in een ovenschaal met de open kant naar boven. Rasp in de tussentijd de bospeentjes en snijd het vruchtvlees van de courgettes fijn. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui, het geperste teentje knoflook. Voeg dan de geraspte bospeentjes toe en verhit dit tot de sliertjes zacht worden. Voeg dan het gesneden vruchtvlees van de courgette toe en verhit dit een paar minuten mee. Voeg dan de zachte geitenkaas, de oregano en de uitgelekte tonijn en uitgelekte maïskorrels toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Vul de courgettehelften met het mengsel en maak het af met wat geraspte geitenkaas. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven tot de kaas een knapperig geheel vormt. Serveer de courgettebootjes met de roseval aardappeltjes ui de streekkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap