Courgettefrittata (culinair)

Lunch/Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 courgette
  • 1 Streekbrood

Zelf toevoegen
  • 4 eieren
  • 100 gram ricotta
  • ┬Ż eetlepel rozemarijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 gedroogde tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 potje pesto


Courgettefrittata (culinair) van

Was de courgette en snijd er dunne lange plakken van. Blancheer de plakken in water met wat zout in ongeveer 4 minuten. Spoel de geblancheerde plakken af met koud water. Klop de eieren los in een kom. Meng de eieren met de ricotta, de fijngehakte rozemarijnnaaldjes en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en schep deze met de courgette door het ei-ricottamengsel. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep het ei-ricottamengsel in de pan en bak het zachtjes in 6 minuten met een deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, draai de frittata om, strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over heen en laat het nog 5 minuten zachtjes garen. Snijd de courgettefrittata in punten, besmeer de plakken brood met wat pesto en serveer deze naast de punten courgettefrittata. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap