Courgetteravioli

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 courgette

Zelf toevoegen
  • 3 courgettes (geel en groen kan gemengd worden)
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 150 gram mascarpone
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje basilicumblaadjes


Courgetteravioli van

Was de courgettes en verwijder het kroontje en het kontje. Snijd de courgettes in de lengte in heel dunne plakken. Gebruik hier bij voorkeur een mandoline of scherpe kaasschaaf voor. Leg 2 plakken courgette dakpansgewijs neer. Neem 2 andere plakken en leg deze kruislings, ook dakpansgewijs op de eerste 2 plakken. Er vormt zich een kruis. Leg alle plakken op deze manier op het werkblad. Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui en het teentje knoflook. Voeg als deze glazig zijn de spinazie toe en verhit dit langzaam. Mocht er teveel vocht vrijkomen, giet dit dan af en voeg eventueel wat paneermeel toe. Meng het geheel met de mascarpone en de fijngehakte basilicumblaadjes. Breng het naar wens op smaak met zout en peper. Leg in het midden van een courgettekruis een eetlepel van het mascarpone-spinazie-mengsel. Vouw de uiteinden van de courgettes naar het midden zodat er pakketjes (ravioli) ontstaan. Zet de uiteinden met een cocktailprikker vast. Verhit een grote pan met water, hang er, als het water kookt een zeef boven en leg daarin, naast elkaar de courgetteravioli. Stoom de pakketjes gaar in ongeveer 4 minuten. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap