Courgettesalade met gebakken geitenkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 plakken brood uit de Streekmolenkrat

Zelf toevoegen
  • 1 courgette
  • 1 biologische citroen
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • ¼ bosje munt
  • ¼ bosje peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper


Courgettesalade met gebakken geitenkaas van

Was de courgette, verwijder het kroontje en snijd de courgette in dunne reepjes of rasp het grof. Was de citroen met heet water en dep de citroen droog. Rasp de schil (fijn). Was de munt en peterselie, dep ook deze droog, pluk de blaadjes er af en hak het grof. Meng de citroenschil met het sap van een halve citroen met de munt, peterselie en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Meng de courgette door de marinade. Breng het naar wens op smaak met zout en peper. Besprenkel de geitenkaas met wat olijfolie. Leg 4 plakken ontbijtspek naast elkaar en leg de helft van de geitenkaas hierop. Vouw de ontbijtspek om de geitenkaas heen. Doe dit ook met de andere plakken ontbijtspek en de andere helft van de geitenkaas. Zet een koekenpan zonder olie of boter, op het vuur, en bak hierin de geitenkaaspakketjes in 3 minuten per kant, op een hoog vuur. Verdeel de courgettesalade over 2 kommen en leg op iedere kom en geitenkaaspakketje. Serveer het gerecht met het afgebakken brood uit de Streekmolenkrat. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap