Courgettesoep

Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 courgette

Zelf toevoegen
  • 1 grote ui
  • 300 ml melk
  • 125 ml groentebouillon
  • ┬Ż bosje verse tijm
  • 15 gram boter
  • Zout en peper


Courgettesoep van

Pel en snipper de ui. Zet een soeppan met de boter op het vuur en fruit hierin de ui. Snijd in de tussentijd de ongeschilde courgette in blokjes. Hou 2 takjes tijm apart en bindt de rest van de takjes aan elkaar tot een bosje. Leg het bosje tijm en de blokjes courgette in de pan. Voeg de melk, groentebouillon, zout en peper toe. Breng het zachtjes aan de kook. Let goed op dat de melk niet overkookt. Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen. Verwijder het bosje tijm. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste structuur. Serveer de courgettesoep met het brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap