Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een grote pan met water op het vuur en kook het water met wat zout. Was de courgettes, verwijder het kontje en het kroontje en snijd de courgettes in ronde, dunne plakjes. Blancheer de plakken courgette maximaal 1½ minuut in het kokende water. Meng in een kom de eierdooiers met de geraspte Parmezaanse kaas en de nootmuskaat door elkaar. Meng vervolgens ook de plakjes courgette er door heen. Neem een grote ovenschaal en vet deze in. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot een stijf schuim. Spatel het schuim voorzichtig door de courgettemengsel. Schenk het geheel vervolgens in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de courgettevlaai in 25 minuten goudbruin. Serveer de vlaai direct als deze uit de oven komt. Eet smakelijk.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap