Couscous met framboos en courgette

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 150 gram frambozen
  • ½ courgette

Zelf toevoegen
  • 2 bosuitjes
  • 125 gram couscous
  • 125 ml groentebouillon
  • 1 handje basilicum blaadjes
  • 75 gram feta
  • 15 gram pijnboompitjes
  • 1 citroen
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper


Couscous met framboos en courgette van

Doe de couscous in een grote kom en overgiet dit met hete groentebouillon. Schep de couscous om, dek het af en laat het wellen tot alle bouillon is opgenomen. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes fijn, snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en snijd de courgette in dunne plakjes. De courgette kan rauw door het gerecht, maar je kunt het ook heel kort blancheren in heet water. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitjes. Schep de couscous even goed om in de schaal om eventuele klontjes los te maken. Brokkel de feta door de couscous. Voeg de courgette, de bosui, de frambozen en de pijnboompitjes toe en schep het voorzichtig door elkaar. Rasp de gele schil van de citroen en meng de rasp met de basilicum door de couscous. Maak een dressing door de witte wijnazijn met de balsamicoazijn, olijfolie, het sap van de citroen en wat zout en peper goed door elkaar te mengen. Verdeel de dressing over het gerecht en serveer het direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap