Curry met bloemkoolrijst

Hoofdgerecht voor 3 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 Bloemkool
  • 1 Aubergine
  • 1 Paprika
  • Cherry tomaatjes

Zelf toevoegen
  • 1 Blikje kikkererwten
  • 3 tl hot curry poeder
  • 1 Blikje kokosmelk
  • 2 knoflookteentjes


Curry met bloemkoolrijst van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kikkererwten over een ovenplaat en bestrooi met 1 tl hot curry poeder en peper en zout. Meng alles met je handen door elkaar. Rooster de kikkererwten 25 minuten in de oven. Snijd de knolfook en ui fijn. Snijd ook de aubergine en paprika in blokjes en de tomaatjes doormindden. Snijd de bloemkool grof en rasp deze fijn (kan ook met de keukenmachine). Zet een koekenpan op het vuur met olijfolie en doe hierin 1 knoflookteentje. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en roerbak dit een paar minuten door. Breng op smaak met peper en zout. Zet de bloemkoolrijst apart en verwarm een andere pan op het vuur met olijfolie. Pers hierin 1 knoflookteentje en voeg ook de gesnipperde ui toe. Voeg de aubergine en paprika toe en roer voor een paar minuten goed door. Voeg 2 tl hot curry poeder toe en wat peper en zout. Voeg vervolgens de cherry tomaatjes en kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en de geroosterde kikkererwten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap