Doperwtensoep

Lunchgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 roze sjalotjes
  • 400 gram doperwten

Zelf toevoegen
  • 200 gram aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 1┬Ż blokje groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak


Doperwtensoep van

Neem een kookpan met koud water en wel hierin de gedroogde doperwten. Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Verhit in een koekenpan de boter en stoof de aardappelen er kort in. Giet het water van de doperwten af. Neem vervolgens 300 gram van de doperwten, de aardappelen, 750 ml water met het bouillonblokje en 150 ml ongeklopte slagroom en breng dit rustig aan de kook. Pureer de soep na ongeveer 15 minuten. Neem een andere pan en kook hierin de overige 100 gram doperwten. Giet het water af en voeg de doperwten toe aan de soep. Deze erwten pureer je niet. Klop de overgebleven slagroom, zonder suiker, tot een stevige room. Schep de soep in de kommen en maak het geheel af met een dot slagroom. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld boerenbrood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap