Dressing van geroosterde paprika

Bijgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui

Zelf toevoegen
  • 1 oranje paprika (of een 2e gele)
  • 150 ml witte wijn azijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 90 ml honing
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 270 ml zonnebloemolie + een beetje voor insmeren


Dressing van geroosterde paprika van

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in met wat zonnebloemolie. Snijd de paprika’s in parten en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op de bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven. Let op dat ze niet te donker worden. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Pel de ui en snipper deze. Pers de teentjes knoflook en meng dit met de paprika, honig, mosterd en een theelepel zout in een keukenmachine. Voeg dan de zonnebloemolie toe tot er een gladde dressing ontstaat. Serveer de paprikadressing bij een salade met fetakaas en olijven. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap