Dungeschaafde aspergesalade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 250 gram witte asperges

Zelf toevoegen
  • 250 gram groene asperges
  • 1 venkelknol
  • 1 bosje radijs
  • 160 gram gerookte kipfilet
  • ┬Ż eetlepel Dijonmosterd
  • 2 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 25 gram Grana Padano kaas


Dungeschaafde aspergesalade van

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller. Verwijder de houtachtige kontjes en snijd de topjes er af. De topjes bewaar je, de schillen en kontjes gooi je weg (of gebruik je om een heldere asperge soep te maken). Schaaf het wit van de asperges met een dunschiller in de lengte in dunne slierten en leg deze in een grote kom. Snijd van de venkelknol het kontje en het loof af. Snijd de knol van de venkel in kwarten. Was de radijsjes, verwijder het kontje en eventueel loof. Schaaf zowel de radijs als de venkel (met een keukenmachine) in dunne plakjes. Snijd de gerookte kipfilet ook in dunne plakjes. Roer de yoghurt mayonaise met de Dijon mosterd door elkaar met wat water en witte wijnazijn tot een gladde dressing. Breng het op smaak met vers gemalen peper. Schep de aspergelinten om met de venkel, radijs, kipfilet en dressing door elkaar. Schaaf met de dunschiller mooie krullen van de Grana Padano kaas en garneer hiermee de salade. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap