Eendenbout met choggia biet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 eendenbouten
  • 4 choggia bieten
  • Rozeval krieltjes
  • Takjes rozemarijn

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl port
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 klontje boter
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels honing
  • 1 steranijs
  • 4 blaadjes laurier
  • Takjes tijm
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje balsamico azijn
  • Zout en peper


Eendenbout met choggia biet van

Verwarm de oven voor op 160┬░C. Pel de uien en snijd er halve ringen van. Pel en pers het teentje knoflook. Neem de takjes tijm en de laurierblaadjes en bind er een stukje touw omheen. Neem een grote stoofpan (ovengeschikt) en zet deze op het vuur. Smelt de boter in de pan en leg de eendenbouten in de boter. Voeg ook het bosje kruiden toe. Strooi er wat zout en peper over. Bak de eendenbouten ongeveer 5 minuten en draai ze dan om. Haal dan de eendenbouten uit de pan en leg ze apart. Doe de uienringen in het braadvet tezamen met het geperste teentje knoflook. Bak het geheel tot de uien glazig zijn. Voeg dan de eendenbouten weer toe. Schenk de wijn en port in de pan en laat de alcohol verdampen. Pers de sinaasappel en voeg het sap toe aan de stoofpot. Leg de steranijs er bij en voeg de honing toe. Plaats het deksel op de pan en zet de stoofpot in de voorverwarmde oven, gedurende een uur. Was de choggia bieten goed schoon, als de schil mooi is dan kan die blijven. Anders de bietjes even schillen. Snijd de bietjes in 8 partjes. Pel de sjalotjes en snijd deze in vieren. Neem een ovenschaal en leg daarin de bietjes en sjalotjes. Schenk een beetje olijfolie en balsamicoazijn over de groenten. Verdeel de blaadjes laurier en nog wat kleine takjes tijm over de ovenschaal. Zet de schaal bij de eendenbouten in de oven en rooster de groenten een uurtje. Kook de roseval aardappeltjes enigszins beetgaar en bak ze daarna in de roomboter tot ze een knapperig korstje hebben. Rits de naaldjes van de rozemarijn en strooi deze over de aardappeltjes. Serveer het gerecht met een rode wijn. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap