English pie (hartig)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 ui
  • 1 grote aardappel
  • 300 gram koolrabi
  • 300 gram bloemkool
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels basilicum

Zelf toevoegen
  • 90 gram ongezouten boter
  • 2 wortels
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 1 eigeel


English pie (hartig) van

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Pel en snipper de ui. Schil de aardappel, was deze en snijd er blokjes van. Snijd de koolrabi in blokjes, de bloemkool in roosjes, dop de sperziebonen en halveer ze. Hak de basilicum fijn. Schrap de wortels schoon en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit hierin de ui. Voeg de aardappel, koolrabi en wortel toe en bak het geheel 10 minuten op een laag vuur. Voeg water aan de pan toe, zoveel dat de groenten onder staan. Voeg voor de smaak wat zeezout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de bloemkool toe en laat het op een laagvuur 6 minuten zachtjes stoven tot de groenten zacht, maar nog stevig zijn. Schep het schuim van het water af en giet het overige water af. Bewaar het vocht. Smelt in een andere pan de rest van de boter. Roer de bloem er doorheen en laat het al roerend 3 minuten koken tot het begint te bubbelen. Voeg 200 ml van het kookvocht toe en roer het met een garde goed door. Voeg nog 375 ml water toe en laat de saus koken tot het is ingedikt. Voeg de slagroom toe en laat het 1-2 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dik en romig is. Neem de pan van het vuur, roer de beide kazen en de kruiden er door. Breng het op smaak met zout en peper en laat het licht afkoelen. Vet een ronde ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg en zorg dat je voldoende deeg overhoudt om een deksel te kunnen maken. Vul de ovenschaal met het groentemengsel. Leg een deksel van bladerdeeg op de groenten en maak in het midden een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de bovenkant met eigeel. Zet de ovenschaal in de oven en bak de English pie in 30 minuten gaar. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap