Foe Yong Hai met groenten en gembersaus (culinair)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • Scheutje melk
  • 1 bakje paddenstoelenmix
  • 1 winterpeen

Zelf toevoegen
  • 6 bolletjes stemgember met siroop
  • 1 theelepel sambal (of meer naar smaak)
  • 4 eieren
  • Zout en peper naar smaak


Foe Yong Hai met groenten en gembersaus (culinair) van

Klop de eieren los met een scheutje melk en wat zout en peper. Snijd het kroontje van de winterpeen, schrap de buitenkant schoon en rasp de peen. Snijd de paddenstoelen en de bolletjes stemgember in plakjes. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en meng hier de sambal doorheen. Bak hierin de paddenstoelen, voeg als deze gaar zijn de geraspte winterpeen toe en de stemgember. Verhit in een andere koekenpan wat boter of olie en bak hierin in 2x de omeletten. Ook hier kan sambal aan toegevoegd worden als je van pittig houdt. Leg een omelet op een bord en vul deze met het paddenstoelen/wortelmengsel. Vouw de omelet dicht en schenk er een beetje gembersiroop overheen. Serveer de ‘Fou Yong Hai’ met een frisse salade en een dikke plak brood.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap