Frambozenmeringue met lavendel en honing

Nagerecht voor 4 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 125 gram frambozen
  • 5 eiwitten

Zelf toevoegen
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gram poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels honing
  • 4 takjes lavendel


Frambozenmeringue met lavendel en honing van

Verwarm de oven voor op 125┬░C. Ontvet een mengschaal, bijvoorkeur een RVS-schaal, en klop hierin de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend de poedersuiker toe. Neem 100 gram frambozen en prak deze met een vork plat. Spatel de platte frambozen voorzichtig door het eiwitschuim. Verdeel het eiwitschuim in toefjes op een ovenschaal met bakpapier. Bak de meringues in 45 minuten in de oven met de deur op een kier. Zet de oven uit en laat de meringues een uur afkoelen in de nog warme oven. Klopt de slagroom lobbig. Was de lavendel en schud het goed droog. Pluk de bloemetjes van de steeltjes. Haal de meringues uit de oven en leg ze op een serveerschaal. Verdeel de slagroom met de overgebleven frambozen, de honing en de lavendel over de meringues. Serveer het gerecht direct om te voorkomen dat de meringues niet meer knapperig zijn. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap