Frisse najaarssalade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 brood
  • 1 peer
  • 125 gram gekookte gele bieten
  • 75 gram andijvie

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper
  • Suiker
  • ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 granaatappel
  • ½ theelepel citroensap
  • 4 plakken rookvlees (kan ook vegetarisch)


Frisse najaarssalade van

Snijd het brood in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en neem de pan van het vuur. Verwarm de boter in de pan en bak hierin het brood met wat zout en neem vervolgens het brood uit de pan. Voor de vinaigrette: rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel ui en roer het sap met de schil, de witte wijnazijn, zout, peper en een beetje suiker door elkaar. Klop de olie er doorheen. Was de andijvie en laat het uitlekken. Schil de gele bieten en schaaf er dunne plekken van. Snijd de bladeren in reepjes. Halveer de granaatappel en breek hem in grote stukken. Druk de pitten uit de schil. Was de peer en snijd het in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Bedruppel de peer met wat citroensap. Verdeel de andijvie met de peer, de gele bieten en eventueel het rookvlees over de borden. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de croûtons en het amandelschaafsel. Bedruppel met de vinaigrette. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap