Frittata asperges

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram witte asperges
  • 6 eieren

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram aardappelblokjes
  • 100 ml room
  • 3 eetlepels groene pesto
  • peper en zout


Frittata asperges van

Schil de asperges en verwijder het kontje. Blancheer de asperges een minuut of 2 in ruim kokend water. Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Bak hierin zachtjes de knoflook totdat deze net bruin begint te kleuren. Doe dan de aardappelblokjes erbij en bak deze 2 minuten mee. Klop in de tussentijd de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eiermengsel over de aardappelblokjes heen en laat dit op een zacht vuur voor 10 minuten staan. Je frittata gaat dan garen vanaf de onderkant. Als de frittata aan de bovenkant nog net een beetje vloeibaar is ga je aan de slag met de pesto en asperges. Sprenkel eerst de pesto over de bovenkant van de frittata en leg daarna de asperges erop. Leg een deksel op de pan en laat ook de bovenkant van de frittata garen. Serveer de frittata met het Libanees platbrood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap