Fruittaart (zonder oven)

Nagerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 kiwi’s
  • 1 peer

Zelf toevoegen
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bastognekoeken
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 150 gram verse roomkaas (Monchou of soortgelijk)
  • 2 eetlepels abrikozenjam


Fruittaart (zonder oven) van

Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Verkruimel de koeken door ze in een plastic zak te doen en met de deegroller over de koeken heen te rollen. Schep de kruimels door de boter. Verdeel de koek met boter over de bodem van een springvorm en druk met de bolle kant van een lepel de koek tegen de bodem. Zet de springvorm in de koelkast en laat de boter weer hard worden. Doe de roomkaas met de basterdsuiker in een kom en meng het goed door elkaar. Schil de peer en de kiwi’s en snijd het fruit in plakjes. Haal de koekbodem uit de koelkast en verdeel de roomkaas met suiker over de koek. Strijk het mengsel glad. Verdeel het fruit over de bovenkant van de taart. Zet een klein steelpannetje op het vuur en verwarm hierin de abrikozenjam. Strijk met een kwastje de jam over het fruit en laat het de taart in de koelkast gedurende een uur stevig worden. Haal na een uur de taart uit de koelkast en serveer de taart als toetje. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap