Ganzebout met spitskool salade en kroepoek

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • Ganzebout
  • 1 spitskool
  • 2 mini venkel
  • Kroepoek
  • 1 Appel

Zelf toevoegen
  • Puntpaprika
  • Knoflookteentje
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el soja saus
  • 1 el honing
  • 1 bos ui
  • 1 limoen
  • 2 handjes cashewnoten
  • Peper en zout


Ganzebout met spitskool salade en kroepoek van

Verhit daarna een pan met olie en bak hierin de ganzenbout. Draai regelmatig om. Pers ondertussen de knoflook fijn en meng deze met de chilipoeder, sojasaus, honing en het sap van de limoen. Laat deze dressing even staan. Snijd de spitskool, de mini venkel en de puntpaprika in dunne reepjes. Snijd ook de appel in dunne plakjes en de bos ui in stukjes. Meng de dressing met de groenten, maar laat de appel nog even apart. Bak de cashewnoten even kort in een pan zonder olie zodat ze aan beide kanten bruin kleuren. Zodra de ganzenbout gaar is kan de maaltijd geserveerd worden. Roer de appel door de salade. Verdeel deze over de borden en leg hier bovenop de ganzenbout. Strooi als garnering de bos ui en cashewnoten over het bord en serveer met kroepoek. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap