Gebakken bloemkool met een oosters tintje

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 750 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 100 gram pittig belegen kaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel kerriepoeder


Gebakken bloemkool met een oosters tintje van

Verdeel de bloemkool in roosjes, schil de aardappels en snijdt ze in niet al te grote blokjes. Was de aardappelen en kook ze beetgaar. Zet een tweede pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de roosjes bloemkool in 4 minuten beetgaar. Verhit wat olie in een koekenpan en doe de bloemkool en aardappelblokjes erin en schep het regelmatig om. Snijdt ondertussen de kaas in kleine blokjes. Als het gerecht bijna gaar is de kerriepoeder en de ketjap toevoegen. Goed doorroeren. Voeg de kaasblokjes toe, roer dit door het gerecht en laat de kaas smelten. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap