Gebakken bloemkool met gorgonzola

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 1 bosje platte peterselie
  • Zout en peper
  • 200 gram gorgonzola


Gebakken bloemkool met gorgonzola van

Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk, was de roosjes grondig en laat ze uitlekken. Snijd de groter roosjes in plakken. Verhit in een koekenpan de boter en olie en bak de bloemkool hierin. Was in de tussentijd de peterselie en dep het droog. Snijd de takjes er af en hak de blaadjes fijn. Neem de bloemkool uit de pan en strooi er wat zout en peper over heen. Verdeel de bloemkool over de borden, verdeel de peterselie er over en brokkel als laatste de gorgonzola er over heen. Serveer de gebakken bloemkool met bijvoorbeeld gekookte gierst of een gekookte aardappel. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap